foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
MOB +387 66 432 455
e-mail: rkt@radioklub.org

U subotu u 14:30h MEZ se sakuplja ekipa koja će raditi takmičenje: Zoran E73S, Mladen E73RO i Srđan E78CBi, krećemo put Leotara, gdje nas je sve čekalo spremno, osim što qsomap-kupsrrs10
smo zbog sigurnosti antenski sistem ostavili 3m niže od planirane visine i to je trebalo da odradimo po dolasku. Međutim, pred naš sam polazak na Leotar sam vrh planine biva obavijen oblacima, a to je automatski značilo i određeni problem sa vjetrom. Po dolasku na Leotar shvatamo da od podizanja atena nema ništa, jer jaki udari vjetra ne dozvoljavaju da popustimo ankere stuba, tako da rad u kontestu počinjemo sa prilično nisko postavljenim antenskim sistemom.

Sami početak kontesta biva obećavajući, ali nakon 30-tak minuta "ponestaje materijala", jaki signali bivaju odrađeni, ali sa ostalim počinju problemi. Ipak prvih par časova rada donosi solidan skor u poređenju na prethodne godine, a kako smo dublje ulazili u noć čujnost postaje sve slabija. S obzirom da smo u novi dan ušli sa skoro 30-tak qso više nego bilo kada ranije, lakše nam pada noćna tišina.

Sa svitanjem ponovo kreće malo bolja aktivnost, ali ne onako kako smo naučili od ranije. Ponajviše nas muči što imamo manji skor prema YU, a istovremeno radimo YO i LZ stanice. Takođe u par navrata imamo problema da uradimo i neke E7 stanice, a preko njih radimo HA i OM.

Pošto već oko 09h UTC imamo skor ravan dosada najboljem zabilježon, postaje nam jasno da ćemo do kraja imati značajno bolji rezltat od bilo kog prijašnjeg što nas jako veseli. Nekome ovo može da zvuči čudno, ali radaditi iz JN92, nije ni približno isto kao raditi iz JN84, JN94, KN04 i slično. Naše zadovoljstvo bi sigurno bilo mnogo veće da smo ulogovali bar neku SP, DL ili F stanicu, ali to će ostati za neku sledeću priliku.

I nak raju evo malo i statistike. Urađeno je 153 QSO, ostavreno 62700 poena, 54 UL, 14 DXCC, ODX od 815 km sa OK1KJB iz JN79IO, QRB/QSO od 410 km.
vhfkupsrrs2010ul
Kao što rekosmo na početku, ovaj kontest i rezultat su nam stvarno došli kao šlag na sve prethodne , jer konačno je pomjerena granica sa 133 QSO-a.

Nadamo se da ćemo konačno u narednoj sezoni biti mnogo tehnički spremniji, da ćemo u međuvremenu malo analizirati aktivnosti nekih nama zaniljivih učesnika i pravaca, posebno NW pravac, da bi smo vidjeli gdje gubimo poene i gdje treba ubuduće da više okrećemo antene. Slijedi aktivna jesen i zima priprema za narednu UKT sezonu. Do slušanja u nekom od narednih kontesta, 73!

vhfkupsrrs2010stat


U fotogaleriji sajta možete pogledati fotoalbum ovog takmičenja.