foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
MOB +387 66 432 455
e-mail: rkt@radioklub.org


Dan pred kontest najava nepovoljnih vremenskih prilika, kiše i grmljavine su uslovile da se brojčano smanji ekipa koja će poći na teren, jer nije bilo moguće obezbjediti smještaj za sve članove. Pošto je ovaj vikend bio i termin održavanja UHF Alpe Adria kontesta, imali smo plan da usput pokušamo da radimo i u tom takmičenju, ali to je bilo neizvodivo.
U subotu ujutro oko 10h počinje jaka kiša, upravo pred planirani polazak na PPS na Leotaru, odakle treba da radimo u takmičenju. Polazak se odlaže do prestanka padavina. Konačno oko 14h po lokalnom vremenu kiša je stala i bilo je moguće krenuti na teren.

 

qsomap

Uz kašnjenje od 40-tak minuta uspjevamo da pripremimo tehniku i krećemo sa aktivnosti. Na naše iznenađenje kada smo tehniku stavili u pogon 6m je vrvio od signala. Kao naručeno ES otvaranje prema E i NW pravcima. Povremeno statikčki šum pravi nam probleme i otežava nam rad. A onda u kasnim večernjim časovima oko nas ponovo počinju da se gomilaju kišni oblaci, kreće sijevanje sjeverno od nas na nekoliko desetina km, da bi iza ponoći to nevrijeme došlo i do nas i onda smo morali prekinuti rad. Nakon tročasovnog prekida oko 05h ujutru ponovo krećemo sa radom i onda nas ponovo nevrijeme prekida od 07-09h. Oko 09h oblaci se polagano razilaze, ponovo krećemo sa radom i polagano logujemo nove veze.

wkdul

Konačan skor je 383 QSO, 36 DXCC, 170 lokatora , QRB/QSO 1429km, ODX MS0INT (IO68ET, 2528km) i 548576 poena. U toku kontesta čujemo i nekoliko DX stanica iz JA,BY i W koje nisu radile u kontestu, a koje uspjevamo bez problema uraditi, što nam je malo popravilo raspoloženje.

Takmičarsku ekipu činili Zoran E73S i Daki E73XL.

U fotogaleriji sajta možete pogledati više foto detalja ove aktivnosti.