foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
MOB +387 66 432 455
e-mail: rkt@radioklub.org

baner 180x180

Prijavljivanje korisnika

Molimo Vas da prilikom registracije, ako ste radio-amater i imate pozivni znak, za korisničko ime koristite svoj pozivni znak. Hvala!

Poslednje registrovani

  • rktadminko

Brojač posjeta sajta

Danas 30

Juče 32

Ove sedmice 62

Ovaj mjesec 687

Ukupno 2450269

Currently are 16 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Propagacije

Kompanija Yaesu nedavno je prestavila novi radio-amaterski uređaj FT-DX10, novi dugo očekivani kompaktni KT / 50MHz, 100W, SDR primopredajnik! Hibridna SDR konfiguracija kao i serija FT-DX101, novi FT-DX10 koristi Yaesu Hibrid SDR konfiguraciju - uskopojasni SDR i SDR za direktno uzorkovanje. Uski opseg SDR prijemnika naglašava izvrsne performanse prijemnika, dok SDR sa direktnim uzorkovanjem pruža opseg spektra digitalne obrade u realnom vremenu.


Uskopojasni SDR sa 3 vrste krovnih filtera i fenomenalnim karakteristikama više-signalnog prijema

Poput serije FT-DX101, usvojena je konfiguracija prijemnika tipa Down Conversion sa prvim IF na 9MHz. Omogućava ugradnju izvrsnih kristalnih filtera uske širine pojasa koji imaju željeni oštri faktor oblika „ivice litice“. Zahvaljujući uskopojasnom SDR-u sa najnovijom konfiguracijom kola, uključujući krovne filtere od 500Hz, 3kHz i 12kHz i oscilator sa niskim nivoom šuma, RMDR (uzajamno mešanje dinamičkog opsega) dostiže 116dB ili više, BDR iz blizine (Blokirajući dinamički opseg) dostiže 141dB ili više i treći IMDR (intermodulacioni dinamički opseg trećeg reda) dostiže 109dB ili više u opsegu 14MHz pri razdvajanju od 2kHz.
 
HRDDS od 250 MHz (Direktni digitalni sintetizator visoke rezolucije) pruža tihi i jasan prijem
 
Lokalno kolo novog FT-DX10 koristi metodu HRDDS od 250 MHz, isto kao i serija FT-DX101. Zahvaljujući svojim karakteristikama koje poboljšavaju odnos C/N (nosač prema buci) i pažljivom odabiru komponenata u dizajnu, karakteristika faznog šuma lokalnog signala postiže izvrsnu vrednost od -145dB ili manje na 14MHz pri razdvajanju 2kHz.

3DSS (trodimenzionalni spektralni tok) na 5-inčnom TFT displeju u boji sa funkcionalnošću dodirnog panela

Displej u boji od 5 inča prikazuje 3DSS ekran. Dodirom prikaza frekvencije prikazuje se numerička tastatura, a aktivni opseg i podešavanje frekvencije mogu se podesiti direktnim unosom. Podešavanje frekvencije i podešavanje mogu se izvršiti i okretanjem GLAVNOG točkića ili dodirivanjem prikaza opsega. Slično seriji FT-DX101, dostupni su MULTI ekran, prikaz statusa rada RKS, režimi Center, FIKS i Cursor.

Prednja ploča dizajnirana za vrhunsku operativnu efikasnost

MPVD (Višenamenski VFO spoljni birač), veliki je višenamenski prsten oko spoljne strane VFO točka koji omogućava kontrolu pojašnjavača, C/S (funkcija prilagođenog izbora) i opoziv memorijskih kanala.

Daljinsko upravljanje pomoću opcionalne LAN jedinice (SCU-LAN10)

Daljinski rad primopredajnika moguć je pomoću opcionalnog softvera za daljinsko upravljanje SCU-LAN10 i opcionog modula SCU-LAN10. Pored upravljanja osnovnim operacijama primopredajnika, svestrani displeji omogućavaju sofisticirane operacije kao što je nadgledanje opsega na velikom displeju na mestu udaljenom od PPS-a, povezivanjem na kućnu LAN mrežu.

Karakteristike novog FTDKS10 uključuju:
- 15 odvojenih propusnih filtera
- Efektivno odbacivanje QRM-a sa IF DSP (IF SHIFT / WIDTH, IF NOTCH DNF, DNR, COUNTOUR)
- Kvalitetno i super stabilno završno pojačalo koje koristi novi push-pull MOSFET RD70HUP2 aluminijumski hladnjak sa 80-milimetarskim hladnjakom sa aksijalnim protokom
- Automatski antenski tjuner velike brzine sa 100-kanalnom memorijom velikog kapaciteta
- RF i AF prenosni monitor
- Pojačalo za mikrofon sa trostepenim parametarskim ekvilajzerom (SSB / AM režim)
- QMB (brza memorijska banka)
- Band Stack Function
- Opcionalni zvučnik - SP-30 dizajniran za novi FTDX10
- Opcioni krovni filter (300Hz) - dostupan je XF-130 CN

Još da napomenemo da se cijena ovog uređaja kreće oko 1800 Evra (Wi-Mo)

E73DPR je osnovni pozivni znak Kluba koji je u upotrebi za svakodnevne aktivnosti. Ovaj znak je u opticaju od 28. marta 2008. godine. Od osnivanja Kluba 1948. godine pa do 28.marta 2008. godine Klub je bio prepoznatljiv po pozivnom znaku YU4DPR.

E73ETB i E73ATB su pozivni znaci koji se rijeđe koriste. E73ETB je pozivni znak PPS na planini Leotar. E73ATB je pozivni znak koji se povremeno koristi za aktivnosti PPS Tuli.

E7TT je takmičarski pozivni znak Kluba. Koristi se isključivo za takmičarske aktivnosti u međunarodnim i domaćim takmičenjima.

E79VTB je pozivni znak magistralnog repetitora RV52 (R2). Repetitor se nalazi na planini Leotar, 4km sjeverno od Trebinja, 1228mnm, LOC JN92ER. Više info o ovom repetitoru možete pogledati u sekciji "repetitori".

E79WTB je pozivni znak lokalnog VHF repetitora RV48 (R0). Repetitor se nalazi na brdu HUM, 2 km južno od Trebinja, 400mnm, LOC JN92DQ. Više info o ovom repetitoru možete pogledati u sekciji "repetitori".

Content Tabs Plugin Joomla