foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
MOB +387 66 432 455
e-mail: rkt@radioklub.org


E73DPR

VHF KUP SRRS 2008

pps leotar

Po već ustaljenoj praksi i tradiciji prvi vikend septembra je i ove godine obilježen UKT radno! Ekipa Kluba je radila u sastavu: Zoran E73S, Žaro E73DU, Srđan E78CB i Miloš E78TB. Za razliku od 2007. godine ove godine su vremenske prilike bile izmišljenje, toplo, vedro i bez bure, što je uveliko olakšalo boravak na Leotaru. Najveći problem u svim pripremama je bio nerješen kvar na FT-897, kome su stradale pin diode u preklopniku bandova, ali i taj problem je rješen u petak veče, pred samo takmičenje, tako da je sve bilo po planu.

Pola ekipe je u subotu oko 10h krenula put Leotara i već oko 13.30h (MEZ) sve je bilo spremno za rad. Slobodno vrijeme do početka kontesta iskorišćeno je za testiranje tehnike. Nekoliko veza sa S5, I i HA stanicama su ulijevale nadu da će ovaj put biti konačan skor bolji od svih prethodnih godina. I tako je bilo do samog početka takmičenja, kada su svi slušani signali odjednom nestali, a ostali su samo oni lokalni signali. Prva dva časa kontesta su pokazala da ipak neće biti mjesta za veliko zadovoljstvo, jer je taj udarni termin kontesta loše prošao. Iako smo ovaj put imali značajno bolji antenski sistem u odnosu na prethodne godine, nedostatak snage je ipak bio odlučujući faktor, jer ipak naša položaj na jugu i daleko od epicentra dešavanja nas je ograničavao u tome da naš signal bude zapažen na CQ, tako da smo najveći dio vremena provodili u traženju i javljanju.

Još jedan iznenađujući faktor je bio mali broj aktivnih stanica iz Italije na koje smo posebno računali, jer smo u pravcu Italije ekstra otvoreni.

 

gridvhfkup08Pregled urađenih lokatora

I na kraju ostvaren je skor: 120 QSO, 50502 pts, ODX od 840km (OK2M), QRB/QSO 421 km, 13 DXCC i 41 UL.

Nadamo se da ćemo do naredne UKT sezone značajno poboljšati tehničku opremljenost, te premašiti odavno zacrtani i još neostvareni plan od 200 QSO!

 

Više foto detalja možete pogledati u fotogaleriji sajta.